Gå direkt till textinnehållet

Expressen ska spara 60 miljoner kronor

Expressens ledning lägger fram ett åtgärdsprogram, som syftar till att minska tidningens kostnader med 50-60 miljoner kronor. En stor del ska sparas på personalkostnader. Samtidigt meddelades att Kvällspostens chefredaktör Lars Mohlin lämnar tidningen.

Förutom personalkostnader, som ska minska med 20 miljoner kronor, är en annan stor del kostnader för tryck och distribution som ska skäras ner med tio miljoner kronor.

Expressens vinst för de första åtta månaderna 2011 uppgick till 80,2 miljoner kronor.

"Expressen når inte förra årets resultat, som var vårt bästa hittills, men vi gör ändå ett av våra bättre resultat under de senaste tio åren", säger Expressens VD Bengt Ottosson i ett pressmeddelande.

Åtgärdspaketet görs för att möta "de strukturella förändringar som pågår, de tuffa ekonomiska tiderna och samtidigt skapa utrymme för en fortsatt utveckling av Expressens verksamhet".

"Vi måste skapa resurser för att fortsätta utveckla och stärka våra olika verksamheter såväl i print som digitalt, bland annat genom att anpassa kostnaderna för den löpande verksamheten till de successivt förändrade förutsättningarna", säger Bengt Ottosson i pressmeddelandet.

Nu väntar förhandlingar om åtgärdspaketet med fackklubbarna, bland annat om att samordna tidningens sidproduktion till en ort.

Enligt pressmeddelandet ska Lars Mohlin, chefredaktör för Kvällsposten, lämna tidningen. Ny tillförordnad chefredaktör för editionen Kvällsposten blir Martin Kroon, som i dag är chef för Sport-Expressen.

Fler avsnitt
Fler videos