Expo får Dawit Isaak-pris

27 oktober, 2009

Stiftelsen Expo tilldelas årets Dawit Isaak-pris av Publicistklubbens Västra krets. Priset överlämnas på Dawit Isaaks 45-årsdag i dag, under ett offentligt möte som Amnesty anordnar i Göteborg.

Enligt motiveringen får Stiftelsen Expo priset "för sitt arbete för demokrati och yttrandefrihet. Att avslöja högerextremistiska rörelser kan vara förenat med livsfara. Redan vid starten för mer än tio år sedan utsattes tidningen Expo för en omfattande hatkampanj, medarbetare mordhotades och tryckeriet vandaliserades. Fortsatta trakasserier har inte stoppat tidningens närgångna granskning av demokratifientliga krafter".

Priset på 10 000 kronor instiftades 2007 av Publicistklubbens Västra krets för att ytterligare sätta ljuset på brutala förhållanden som inskränker yttrandefriheten i stora delar av världen. 2007 gick priset till Reportrar utan gränser och 2008 erhöll den norska radiostationen DVB, Demokratic Voice Burma, priset.

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Medíabluffen mån, 2011-12-19 22:19
Mediabluffens arbete för sitt kämpande för demokrati och yttrandefrihet. Att avslöja Vänsterextremistiska rörelser kan ochså vara förenat med livsfara. Skillnaden på Mediabluffen och Expo är dels att den ena är statsfinansierad och att den är passsande för gamla s.k 68 vänster journalister osv…
Inlagt av Eric mån, 2011-12-19 22:19
Stieg Larsson (EXPOS grundare) hjälpte till att utbilda Isaias Afewerkis armé så att han kunde komma till makten – den man som nu låtit fängsla Dawit Isaak.
Inlagt av Stefan mån, 2011-12-19 22:19
Jag skulle vilja ha ett uttalande från Expo på hur de ser på att deras egen affischpojke Stieg Larsson 1977 åke till Etiopien för att utbilda och finansiera det marxistiska EPLF. EPLF som sedemera tog makten i Eritrea och vars grundare nu sitter som diktator och vägrar att släppa den Dawit Isaak som de spärrat in efter att han kritiserat den marxistiska regimen?

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies