Marianne Gram, förlagsdirektör på Story House Egmont.

Egmonts danska förlagschef om de svenska korsordsavtalen: ”Inte fråga om en kulturkrock”

19 oktober, 2023

DEBATT Det är inte bristande förståelse för svenska tidskrifter som gör att det danska tidskriftsförlaget Egmont nu kräver gratis och evig återpubliceringsrätt av svenska korsordskonstruktörer, utan ”tuffa utmaningar på mediemarknaden”, menar förlagsdirektören Marianne Gram i en replik.

Egmont kräver att förlagets svenska korsordkonstruktörer ger bort återpubliceringsrätten för evig tid, vilket väckt protester. I en debattartikel i Journalisten igår menade konstruktören Ulf Hyltén-Cavallius att det måste handla om en ”kulturkrock” mellan Danmark och Sverige, där den danska förlagsdirektören Marianne Gram inte har förstått de svenska korsordstraditionerna.

Nu svarar Marianne Gram i en replik att förändringen inte bottnar i någon kulturkrock eller bristande förståelse för svenska tidskrifter, utan om den kärva ekonomiska situationen:

”Vår strävan är att fortsätta leverera och utveckla högkvalitativt innehåll, inklusive våra korsord. För att uppnå detta måste vi dock säkerställa att våra tidskrifter fortsätter vara ekonomiskt bärkraftiga”, skriver Marianne Gram.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies