Gå direkt till textinnehållet

Efter 18 annonsfällningar – höjd avgift för TV4

Under visningen av en västernfilm bröt TV4 för reklam mitt i en scen. Det är artonde gången som TV4 brutit mot bestämmelsen om när program får avbrytas av annonsering. Nu fördubblar Granskningsnämnden straffavgiften – för andra gången.

Den 24 januari sände TV4 den amerikanska västernfilmen The Magnificent Seven. Mitt i en scen där två karaktärer gjorde sig redo för att resa sig upp under en eldstrid bröts filmen för reklam.

Granskningsnämnden (GRN) anser att annonsavbrottet placerades på ett sådant sätt att det avbröt ett pågående händelseförlopp och fäller TV4 för brott mot bestämmelsen om när program får avbrytas av annonsering.

TV4 har vid upprepade tillfällen fällts för felaktigt inplacerade annonsavbrott. I februari 2019 höjde därför GRN den särskilda avgiften från 25 000 kronor till 50 000 kronor per tillfälle.

Annons Annons

Sedan dess har GRN fällt TV4 vid ytterligare totalt nio tillfällen. Fällningen för The Magnificent Seven är den artonde i raden för TV4, och GRN höjer därför avgiften igen – till 100 000 kronor per överträdelse. Avgiften ska prövas av förvaltningsrätten i Stockholm.

Fler avsnitt
Fler videos