Dagens Samhälle publicerar omtalad RG-granskning

19 mars, 2015

Fokus stoppade frilansaren Ola Sandstigs granskning av Researchgruppen. Nu tar istället Dagens Samhälle upp bollen och publicerar materialet.

Mats Edman är chefredaktör på Dagens Samhälle och skriver själv om saken på deras sajt. Han passar på att ge konkurrenten Fokus en känga:

”Ett drev orkestrerat från kretsen kring Researchgruppen drog igång på twitter och följdes upp i andra medier. Det räckte för att göra ledningen på prestigetidningen Fokus så skakad att man i förra veckan beslutade sig för att dumpa reportaget”.

Han fortsätter:

”Principiellt är det viktigt att Ola Sandstigs reportage blir publicerat och att hans journalistiska yrkesheder rentvås från alla falska påståenden om honom”. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies