Gå direkt till textinnehållet

Dagens ETC lägger ner Malmö och drar ner i Göteborg

Sex journalisttjänster försvinner och Malmöredaktionen läggs ned när Dagens ETC sparar. Göteborgseditionen går ner från fem dagar till en dag i veckan. Orsaken är att man inte klarat att öka prenumerationerna. ”Det är tråkiga förändringar”, säger Sanna Arbman Hansing, tf ordförande i journalistklubben.

Sex redaktionella tjänster försvinner på Dagens ETC, varav tre i Malmö och tre i Göteborg. Det innebär att Malmöredaktionen som bara hade tre tjänster läggs ned.

På torsdagen blev det också känt att Göteborgseditionen från och med den 7 februari går ner från fem dagar i veckan till en bilaga en dag i veckan. Det uppger chefredaktören Andreas Gustavsson i en ledare på ETC Göteborg.

– Det är tråkiga förändringar. Vi tycker att det behövs en redaktion i Malmö för att bevaka Skåne, säger Sanna Arbman Hansing, tf ordförande i journalistklubben på Dagens ETC.

Annons Annons

Förhandlingarna är avslutade och fem personer berörs. De fem har samtliga tackat ja till ett avgångsvederlag som innebär att de får hela eller delar av uppsägningstiden arbetsbefriad.

En journalist i Göteborg flyttas till Stockholmsredaktionen där det finns en vakans. Kvar på Göteborgsredaktionen blir två redaktörer och två reportrar.

Orsaken till sparpaketet är ”ekonomiska realiteter”, säger chefredaktören Andreas Gustavsson till Dagens Media.

Dagens ETC ska inte ha klarat att öka antalet prenumerationer enligt budget.

Fler avsnitt
Fler videos