Gå direkt till textinnehållet

Correns kulturredaktion flyttar ut

Under en vecka, med start i dag, flyttar Correns kulturredaktion ut från redaktionen och jobba från Skäggetorps centrum, Linköpings största stadsdel.

– Vi ska sitta ute bland folk för att få läsarkontakt, få nya vyer och idéer. Traditionella medier är inte starka i Skäggetorp Vi på kulturredaktionen säger lite på skämt att vi måste ut ur vårt elfenbenstorn, säger Åsa Christoffersson, Correns kulturchef.

Under veckan kommer kulturredaktionen att ha en blogg, prata med människor i stadsdelen, skriva artiklar och göra reportage för papperstidningen och även TV-inslag.

Tre av kulturredaktionens medarbetare är på plats samtidigt, medan en håller ställningarna inne på redaktionen. Correns kulturredaktion har 3,5 tjänster. Redaktionen får även förstärkning av en reporter från huvudredaktionen. Några av de frilansare som redaktionen jobbar med har också nappat på idén att skriva om Skäggetorp.

– Jag har varit journalist under lång tid och jag tycker att utvecklingen går mot att man sitter mer på redaktionen och är mindre ute. Det är en trend som vi vill bryta, säger Åsa Christoffersson.

Redan är det planerat att kulturredaktionen under våren ska besöka Linköpings stadsbibliotek och Linköpings universitet under en vecka.

– Beroende hur det går för oss kommer sannolikt andra redaktioner att flytta ut under en vecka.

Fler videos
Fler avsnitt