Gå direkt till textinnehållet

Byggvärlden får ny ägare

Talentum Media säljer bolaget som ger ut tidningen Byggvärlden.- Vi vet väldigt lite för tillfället om vad de nya ägarna vill med tidningen. Det är bara att hålla tummarna för att det blir något bra, säger Byggvärldens chefredaktör Fredrik Karlsson. Korrigerad.

Talentum, som bland annat äger tidningarna Dagens Media, Ny Teknik och Affärsvärlden, säljer Sverige Bygger till svenska Docu Group, inklusive Nordic Construction Media som äger och ger ut Byggvärlden. Dagens Media skriver att affären är värd runt 140 miljoner kronor.  

Fredrik Karlsson är chefredaktör på Byggvärlden, som startades för 3,5 år sedan.

– Vi vet ännu väldigt lite vad det här innebär för oss, men Talentum har lovat de nya ägarna att vi är villiga att göra Byggvärlden åt dem året ut. Men vad som händer kan bara de nya ägarna svara på.

Journalisterna som gör Byggvärlden är anställda av Talentum Media, som fungerat som ett koncerninternt produktionsbolag för Byggvärlden den senaste tiden. De kan därmed jobba för andra tidningar på förlaget.

– Men man vill ju inte bara ha en anställningstrygghet. Jag var med när tidningen startade, och vi är många på redaktionen som brinner för tidningen och vill det bästa. Det här innebär en osäkerhet för framtiden, säger Fredrik Karlsson.

 

Fler avsnitt
Fler videos