Gå direkt till textinnehållet

Bromé och Alsing blev Årets programledare

Lotta Bromé och Adam Alsing röstades fram av publiken till Årets programledare. Det stod klart när Stora radiopriset delades ut på Radiogalan på torsdagskvällen.

Här är alla vinnarna:
Årets bästa kvinnliga programledare: Lotta Bromé, P4 Extra, Sveriges Radio.
Årets bästa manliga programledare: Adam Alsing, Mix Megapol, SBS Radio.
Årets kanalprofilering: P4, Sveriges Radio, med motiveringen: "En väl genomtänkt profilering som framhåller kanalens identitet på ett tydligt sätt."
Årets privata radiostation: Mix Megapol, SBS Radio, med motiveringen: "Bred, välproducerad och underhållande radio med en fin lyssnarkontakt."
Årets morgonprogram: Morgonpasset i P3, Sveriges Radio, med motiveringen: "Ett välkomnande frukostbord i radio som bjuder på humor, visdom och oväntade infall."
Årets musik: Pop och politik, Anna Charlotta Gunnarsson, UR, med motiveringen: "Ett fängslande och allmänbildande program med musik och prat i en väl avvägd blandning."
Årets närradio: Radioskugga, Stockholm närradio 101,1, Situation Stockholm, med motiveringen: "Engagerad, insiktsfull och närvarande radio i en verklighet som berör och fångar lyssnaren och är ett viktigt inslag i samhällsdebatten."
Årets underhållning: Christer i P3, Sveriges Radio Göteborg, med motiveringen: "En bra och bred mix av humor och värme med lyssnaren i centrum på ett respektfullt sätt."
Årets reportage: En tisdag i september, Lotta eriksson, P1 Dokumentärredaktionen, med motiveringen: "Ett reportage som i sin form och ton skapar en stämning och känsla av närvaro hos lyssnaren som gör radion till ett överlägset bildmedium."
Årets folkbildare: Sunday bloody Sunday, Thella Johnsson, P3 Dokumentär, Sveriges Radio, med motiveringen: "Ett stycke nutidshistoria som med stor inlevelse och kunskap ochpedagogik skildras på ett levande, lärorikt och respektfullt sätt."
Årets public service: Studio Ett, Sveriges Radio, med motiveringen: "Världshistoria skildras i realtid, historiska vingslag och många gånger ofattbara besked till lyssnaren hanteras med erfarenhet och trovärdighet."
Årets rookie: Fredrick Federley, Radio 1 101,9, MTG Radio, med motiveringen: "I en ny spännande kanal dyker det oväntat upp en ny frisk fläkt och tänjer gränserna i radiobruset."
Radioakademins hederspris 2011 tilldelas Christer Modig med motiveringen: Radioakademin belönar en modig gärning över tid. Byggd på envishet, kunskap och integritet visad på olika områden. en gärning som resulterat i lysande framgångar hos publiken och mötts av stor respekt från hela radiobranschen."
Radioakademins specialpris 2011 tilldelas Musikhjälpen, Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen med motiveringen: "En av de bästa idéer omsatt i en kreativ radioproduktion med musiken i chentrum. Med programledare och gäster som skapar ett häftigt innehåll dag och natt. Som triggar publiken att hjälpa världens barn med miljoner."
Radio 1 101,9, MTG Radio får också ett specialpris med motiveringen: "Det tog lång tid men nu är du här. Fylld av röster, profiler, ämnen, vinklar, prat och känslor. Kort sagt allt som gör en pratradio spännande och spänstig. Du fyller ett tomrum i en egen nisch. Välkommen i etern, kära nya radiokanal och må publiken vara med dig."
Resumé och branschorganisationen RABs pris för Årets radioreklam gick till Pantbanken och RBK.
Priserna delas ut av Radioakademin, en ideell förening som ska främja radiomediets utveckling.

Fler avsnitt
Fler videos