Gå direkt till textinnehållet

Bonnier News vill starta ryskspråkig sajt

UPPDATERAD. Bonnier News planerar att starta en ryskspråkig tidningssajt med bas i Tallinn. Planen är att till en början anställa tio journalister.

Den senaste tiden har ryska myndigheter gjort det allt tuffare för oberoende medier i Ryssland att komma ut med relevant information. Bland annat genom att stifta nya lagar där man kan få upp till 15 års fängelse för att sprida det regimen anser vara ”falsk information”.

Bonnier News planerar nu att, via en fristående stiftelse som kommer ha flera donatorer, starta en ryskspråkig tidningssajt med bas i den estniska huvudstaden Tallinn där Bonniers affärstidning Äripäev redan finns, skriver Dagens Media.

Enligt Di-gruppens chef Peter Fellman kom initiativet från redaktörerna i Tallinn, som tidigare arbetade på tidningar ägda av Bonnier News i Ryssland innan Vladimir Putin införde strängare lagar kring ägandet av medier i landet.

– Vi planerar att starta en ryskspråkig sajt som jobbar på olika plattformar vars uppgift är att berätta sanningsenligt om kriget för ryssar i Ryssland och utanför Ryssland. Redaktionen ska bestå främst av ryska journalister, säger Peter Fellman i en kommentar.

Den ryska journalisten Filipp Baktin har redan anställts i rollen som chefredaktör för den nya tidningen.

Fler avsnitt
Fler videos