Billger går till Konkurrensverket

8 januari, 2014

Svenska Dagbladets tidigare redaktionschef Ola Billger lämnar journalistiken för att bli kommunikationschef på Konkurrensverket.

I mars tillträder Ola Billger tjänsten som avdelningschef för Konkurrensverkets nyinrättade kommunikationsavdelning.

Du byter bransch: hur tog du beslutet?

- Jag tror det är viktigt och vettigt att man funderar över olika saker att göra i livet. Jag hade kommit till en tidpunkt när jag ville göra något annat, och Konkurrensverket bedriver en viktig verksamhet. Jag byter riktning lite grann.

Billger har varit journalist i 18 år och kom till Svenska Dagbladet 1999.

- Jag har gjort allting på Svenskan, från praktikant till redaktionschef. Och jag trivs väldigt bra –  jag går inte från någonting utan till någonting.

Beslutet har inget att göra med tidningens och pressens ekonomiska kräftgång?

- Inget alls. Jag är helt säker på att Svenskan kommer att leva länge till.

Vad tar du med dig från journalistiken till ditt nya jobb?

- En ständig nyfikenhet och en vilja att göra saker och ting lite bättre hela tiden. Och en mängd roliga kontakter och kamrater från min tid på Svenskan och andra arbetsplatser.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Sven Essen tors, 2014-01-09 07:53
Man börjar lämna det sjunkande skeppet..

Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies