Bilds chefredaktör sparkad

19 oktober, 2021

#metoo Axel Springer-koncernen har avskedat Bilds chefredaktör Julian Reichelt efter att New York Times avslöjat detaljer kring hans relation med en kvinnlig praktikant.

New York Times avslöjade i söndags detaljer kring en utredning om Bilds chefredaktör Julian Reichelts relation med en tidigare praktikant på Bild. Kvinnan hade vittnat att hon erbjöds – och fick – jobb i utbyte mot sex.

Axel Springer-koncernen valde att sparka Julian Reichelt med omedelbar verkan efter att artikeln publicerats, rapporterar bland andra New York Times. Der Spiegel har efter beslutet publicerat en artikel där flera kvinnor anklagar Reichelt för att ha utnyttjat sin maktposition för sex.

Reichelt har förnekat anklagelserna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
#metoo

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies