Gå direkt till textinnehållet

Berner ersätter Thorsell

Expressens chefredaktör Staffan Thorsell avgår och ersätts av Dagens Nyheters chefredaktör Joachim Berner. Enligt Marianne Broddesson, ordförande i Expressens journalistklubb, är orsaken till Thorsells avgång inte något internt uppror på redaktionen. – Det finns sånt som talar både för och emot honom. Han har fått känna av den sjunkande upplagan men samtidigt har han stabiliserat ekonomin, säger hon.

Expressens chefredaktör Staffan Thorsell avgår och ersätts av Dagens Nyheters chefredaktör Joachim Berner.

Enligt Marianne Broddesson, ordförande i Expressens journalistklubb, är orsaken till Thorsells avgång inte något internt uppror på redaktionen.

– Det finns sånt som talar både för och emot honom. Han har fått känna av den sjunkande upplagan men samtidigt har han stabiliserat ekonomin, säger hon.

Annons Annons

Vid ett redaktionsmöte på Expressen under måndagsförmiddagen sa Carl-Johan Bonnier, ordförande i Bonnier AB, att Joachim Berner länge uttryckt önskemål om att bli chefredaktör för Expressen. Staffan Thorsell är 58 år och eftersom Expressen snart måste se sig om efter en ersättare passar Bonnier nu på att sätta in Berner, tror Marianne Broddesson..

Själv ser hon Joachim Berner som en spännande lösning.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på DN blir Hans Bergström, tidigare chef för tidningens ledaravdelning. Joachim Berner har arbetat både som VD och chefredaktör. Det nya ledarskapet på DN blir dock delat. Fredrik Åkerman har utsetts till ny VD, för närvarande är han vice VD på Dagens Nyheter AB.

sw@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos