BBC lägger ned radio-
och TV-divisionerna

16 februari, 2016

BBC-chefen Tony Hall planerar en gigantisk omorganisation av företaget. Radio- och TV-divisionerna ska upphöra.

I den största omorganisationen på brittiska public service-företaget BBC i dess 93-åriga historia kommer TV-divisionen och radio-divisionen att läggas ned.

I stället kommer nya plattformsoberoende divisioner att skapas, som till exempel BBC Entertain med ansvar för underhållningsprogram i radio, TV och digitala kanaler, samt BBC Inform med ansvar för nyhetsrapporteringen i alla kanaler. Det skriver The Telegraph.

En följd av omorganisationen, som ska presenteras före påsk, är att BBCs administrativa enheter och ledningsgrupper kommer att förändras, och många chefstjänster förväntas försvinna från organisationen.

 

Taggar: BBC

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies