Båth siktad i skärgården

12 mars, 2002

Torbjörn Båth, känd som tidigare VD för A-pressen som avvecklade densamma, har gått in som ägare i tidningen Skärgården.
Från företaget Kustmedia stävar Båth nu åter ut på mediehavet. Men vart färden bär är Båth förtegen om.

Torbjörn Båth, känd som tidigare VD för A-pressen som avvecklade densamma, har gått in som ägare i tidningen Skärgården.
Från företaget Kustmedia stävar Båth nu åter ut på mediehavet. Men vart färden bär är Båth förtegen om.

Under A-pressens i början på 90-talet var Torbjörn Båth dess omskrivne och kritiserade VD. Efter att ha dykt upp som primus motor i ett taxibolag i Stockholm har det varit tyst om Båth. I november trädde han emellertid, via sitt företag Kustmedia, in som majoritetsägare i veckotidningen Skärgården. Tidningen startades av Torbjörn Wiléen 1996, men har under en tid haft ansträngd ekonomi.

Oenighet direkt

Det har dock redan blåst upp till kuling runt Skärgården:

Chefredaktör Torbjörn Wiléen sade upp sig efter oenighet med Kustmedias VD Anders Alexandersson:

– Vi var inte överens om tidningens nya inriktning helt enkelt. Men nu har vi diskuterat om att eventuellt få köpa tillbaka tidningen för att driva den i en stiftelse, ägd av skärgårdsborna, vilket Båth inte verkar stå helt främmande inför, berättar den tidigare chefredaktören Torbjörn Wiléen.

Båth förtegen om framtiden

Redaktionschef för tidningen Skärgården är Lena Gustafsson, och tidningen har i februari sökt en ny journalist. Enligt Gustafsson planeras även en separat edition för Österåker/Vaxholm, men Båth själv är förtegen om utgivningens framtida riktning:

– Jag berättar inte om företag jag är delägare i, du får tala med respektive chefredaktör, säger Torbjörn Båth.

Men Skärgården har väl ingen chefredaktör nu?

– Nej, inte för närvarande. Men det där får du tala med VDn för bolaget om. Vem det är får du fråga redaktionschefen om, säger Båth.

Kustmedias VD Anders Alexandersson berättar att målet är att genom editionering höja upplagan från 6 000 till 10 000.

– Vi trycker faktiskt första utgåvan med separata editioner i dag onsdag, och tror att det kommer att hjälpa till att öka den prenumererade upplagan. Nu söker vi också en lämplig chefredaktör, med naturlig anknytning till skärgården, säger Anders Alexandersson.

Förlaget Kustmedia ger även ut tidningen Skärgårdsliv.

pf@sjf.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies