Bakslag för MTGs nylansering av TV8 Nu slutar medarbetarna

20 januari, 2000

Situationen på TV 8 verkar fortfarande vara oklar. I november meddelade nye ägaren MTG att man ämnade satsa på kanalen. Trots detta valde tre medarbetare att kort därefter lämna sina fasta anställningar.

Situationen på TV 8 verkar fortfarande vara oklar. I november meddelade nye ägaren MTG att man ämnade satsa på kanalen. Trots detta valde tre medarbetare att kort därefter lämna sina fasta anställningar.

MTG har gått ut hårt med att lansera kanalens nystart, där man tryckt på utökad nyhetsbevakning inom ekonomi. Från Finanstidningen sänds varje timma under dagen tre minuter Finansnytt, och på kvällen 25 minuter Ekonominytt från centralredaktionen.

Utöver detta visas inköpta inslag från ekonomikanalen Bloombergs och History Channel. Om en vecka kommer man att återuppta sändningar av O som i Ortmark och IT-världen.

Enligt planerna ska tre journalister vara placerade centralt, medan två skulle jobba med Finansnytt. Men efter att man lagt fram sina planer har ändå tre medarbetare på redaktionen valt att sluta.

– Just nu jobbar jag, en vikarie, en trainee och en journalist från TV3 Direkt med att hålla igång centralredaktionen, medan ytterligare en vikarie och en journalist på Finanstidningen gör Finansnytt, säger Karin Bångman, som varit med sedan förra ägaren.

Efter att ha legat i sändning med den nya organisationen i två veckor tycker hon att man borde öka den redaktionella resursen.

– Det är svårt för tre personer att klara av att hinna med allt som ska göras. Vi försöker övertyga ledningen om att det behövs mer folk.

– Det är också synd att så duktiga medarbetare valt att sluta, säger hon apropå avhoppen.

Ulf Hambraeus är en av de fast anställda som valt att gå trots att MTG sagt att man vill satsa på kanalen. Han börjar nu ett vikariat på Aktuellt.

– Jag går vidare till något som verkar mer stimulerande för mig. Aktuellt är ett steg i rätt riktning, och ett tillfälle jag inte vill missa, säger han.

Vad anser du om bemanningen på fem personer som ska sköta sändningarna?

– Det är ett tuff uppgift – en utmaning.

Förutom Hambraeus har ytterligare en fast anställd journalist och en kameraman/redigerare valt att sluta.En anonym källa med insyn säger att MTG dröjt för länge med att visa sina intentioner att satsa på kanalen. Det har gjort folk osäkra och fått dem att söka sig bort.

Michael Porseryd, VD för TV8, tillbakavisar uppgifterna.

– För två månader sedan aviserade vi vår intention att satsa på kanalen och renodla utbudet till ekonomi och samhälle. Nu har vi stegvis gjort detta.

Vad tycker du om avhoppen som skett trots detta?

– Det är alltid tråkigt när duktiga medarbetare slutar. Det är svårt att säga vad det beror på, men de har väl blivit erbjudna andra jobb. Men nu söker vi nytt folk.

Vad anser du om den nuvarande bemanningen på kanalen – de anställda verkar tycka att den är för snålt tilltagen?

– Jag har förståelse för att det är tufft och innebär mycket jobb för dem. Men vi anser att den bemanning vi har idag är tillräcklig för att göra TV8 till den kanal den ska vara.

– Under våren gör vi nu en löpande utvärdering, säger han och tillägger att det nu också finns möjlighet att ta del av de studioresurser som ZTV och TV3 Direkt förfogar över.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies