Assange: “Sverige är feminismens Saudiarabien”

29 december, 2010

Julian Assange kallar Sverige för ”feminismens Saudiarabien” och menar att han hamnade i ett ”getingbo av revolutionär feminism”.

Till tidningen The Australian säger Julian Assange att han är oskyldig till anklagelserna om våldtäkt och sexuellt ofredande, och menar att han är ett offer för radikalism.

”Sverige är feminismens Saudiarabien” säger han till The Australian och tillägger att han ”föll i ett getingbo av revolutionär feminism”.

Kommentarer

Det finns 6 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av kenneth mån, 2011-12-19 22:22
Han glömde att säga att Sverige är ett journalistiskt u-land. De flesta svenska kommentatorerna har föraktfullt avvisat den förödande kritik mot svenskt rättsväsende som levererats från internationellt tunga journalister med hög integritet. Istället för att ta detta på allvar och exempelvis krävt svar från åklagaren Marianne Ny om hennes och de två andra åklagarnas märkliga beteende. Faktum är att debatten utomlands är mycket bredare och sakligare än i det hårt styrda mediaklimatet i vårt lilla land. Ett bottennapp var SVT:s Debatt som under en domstolsrubrik skulle döma Assange men som urartade till en katastrofal röra.
Inlagt av Old Whig mån, 2011-12-19 22:22
Huruvida Assange är skyldig till anklagelserna lämnar jag därhän men i sak har Assange rätt, Sverige är fundamentalistisk i sin egenartade form av radikalfeminism. Svenska feminister har en mer radikal variant än övriga världen. Jag skulle vilja hävda att de mer radikala än Saudierna, de är som Talibanerna.
Inlagt av Hampus Eckerman mån, 2011-12-19 22:22
Old Whig, du menar att svenska feminister vill förbjuda avbildning av porträtt och fängsla män som inte har skägg? Att de vill sätta alla i fängelse som lyssnar på musik? Förväntar du dig att någon ska ta dig på allvar? Kenneth, vilka internationellt tunga journalister med kunskap om Sveriges rättssystem talar du om?
Inlagt av Joactin mån, 2011-12-19 22:22
Att svenska feminister har en mer radikal variant än övriga världen, som Old Whig hävdar, vill jag lämna därhän. Att däremot debatten utomlands är mycket bredare och sakligare än i Sverige, som Kenneth observerar, får man dock instämma i. Ett annat faktum är att det svenska rättsväsendet anses vara feministiskt infilterat och att dess soliditet ifrågasätts utomlands i en skrämmande utsträckning. Hampus Eckerman frågar, vilka internationellt tunga journalister med kunskap om Sveriges rättssystem Kenneth talar om, men borde istället ha frågat vilka experter i våra grannländer fortfarande har förtroende för Sveriges rättsväsende. Den uppräkningen skulle bli avsevärt kortare.
Inlagt av Erik mån, 2011-12-19 22:22
Jag är också förvånad över den kollektiva tystnad i Svensk media som följt kritiken mot det Svenska rättsväsendet. Så länge det handlade om anklagelser åt andra hållet, dvs negativt för Assange rapporterades det friskt på alla plan, men när det väl kom ut vad som hade hänt och hur rättsväsendet och lagar i det här landet fungerar, då blev det väldigt tyst.
Inlagt av Fredrik mån, 2011-12-19 22:22
Orkar inte med den där Assange, han gjorde bra som la upp allt men det kunde väl som helst som hade faktat. Sen har han säkert gjort det han är anklagad för. Han lägger ut massa saker som olika nationer mm har gjort men när man lägger ut vad han gjort skriker han som en liten gris! Vad är det för fel på feminister? Är väl inge radikala här??? Go girls!!!!!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies