Gå direkt till textinnehållet

Anne Lagercrantz blir vice vd för SVT

Sveriges Television gör flera förändringar i ledningen. Anne Lagercrantz blir vice vd, samtidigt inrättas ett nytt AI-råd under ledning av programdirektören Jan Helin.

Tjänsten som vice vd är ny och kommer innebära ansvar för flera områden, bland annat SVTs kanaler och tjänster och planering och publicering, skriver SVT.

Anne Lagercrantz kommer även att ansvara för säkerhet och beredskap och leda SVTs centrala krisledning och medieledningen.

Hanna Stjärne sitter kvar som vd.

– Det är en allvarlig tid och en tid av stora förändringar. Sverige befinner sig i ett nytt säkerhetsläge och frågor som rör kris och beredskap tar nu plats permanent i företagsledningen. SVT har ju också nyss antagit en ny strategi som ökar takten i förflyttningen mot online. Med förändringarna vill jag skapa ett ännu starkare fokus på digitaliseringen i företagsledningen, både när det gäller teknik och utbud, säger Hanna Stjärne till den egna sajten.

Michael Österlund, programchef för lokala nyheter och minoriteter, tar över efter Anne Lagercrantz och blir tillförordnad chef för nyhetsdivisionen. Samtidigt får Programdivisionen två nya programchefer: Christina Hill blir programchef för kultur, underhållning och livsstil och Axel Arnö blir programchef  för samhälle, dokumentär och fakta.

Fler avsnitt
Fler videos