Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet startar ny titel

Mode & Skönhet. Så heter det nya magasin som Aftonbladet startar i slutet på mars. Samtidigt passar man på att öka utgivningen för Mat & Vin med sex nummer till.

Schibsted har registrerat en rad nya titlar hos PRV, bland annat Aftonbladet Bibel, som enligt Erika Scott, printchef för magasin på Aftonbladet, inte är en ny titel.

”Aftonbladet bibel låter ju spännande, men är ett samlingsnamn för när vi gör enstaka, tjockare oneshot, som nu senast om Palme”, förklarar hon i ett mejl till Journalisten.

Samtidigt har man bestämt att Aftonbladet Mat & Vin ska öka sin utgivning under 2016. Det första numret kom 22 februari och hade temat vardagsmat. Nummer två finns i butik från och med onsdag den 9 mars.

”I utgivningsplanen finns än så länge 6 nummer till”, skriver Erika Scott om Mat & Vin.  

En helt ny titel blir däremot Aftonbladet Mode & Skönhet, som har fem planerade utgivningar. 

”Där har vi identifierat att det saknas ett modemagasin för våra läsare. Det finns rätt många maffiga titlar som har betoning på dyrare mode och designerplagg. Aftonbladet Mode & Skönhet är ett magasin där vi tipsar om kläder och accessoarer med hög modegrad, men med låg prislapp”, skriver Scott.

Första numret ligger i butik från och med 26 mars. Redaktör och producent blir Anna Zethraeus, som kommer att göra Mode & Skönhet i det egna företaget Z Content. 

Fler avsnitt
Fler videos