Aftonbladet lägger ner Punkt SE

19 maj, 2008

Aftonbladets styrelse beslutade i går kväll att omedelbart upphöra med utgivningen av gratistidningen Punkt SE som under en längre tid gått med förlust. Samtidigt inleds ett annonssamarbete med Metro.

Dagens utgåva av Punkt SE är därmed tidningens sista.

– Punkt SE har gjort ett fantastiskt jobb, men i den uppkomna situationen är det nu omöjligt för oss att fortsätta utgivningen, säger Carl Gyllfors, Aftonbladets koncernchef i ett pressmeddelande.

Förhandlingarna med de fackliga klubbarna inleddes i går.

– Jag respekterar styrelsens beslut. Ägaren har tagit stora förluster och visat tålamod, men det är väldigt sorgligt att tvingas skiljas från medarbetare och en tidning vi levt med i nästan två år. Nu ska vi med gemensamma ansträngningar i koncernen ta hand om tidningens samtliga medarbetare och försöka lösa den här processen på ett så bra sätt som möjligt, säger Punkt SEs chefredaktör Niklas Silow.

På måndagsmorgonen meddelade Aftonbladets ägarkoncern Schibsted att den förvärvar 35 procent av tidningen Metro. Aftonbladets styrelse beslutade därför att inleda ett strategiskt annonssamarbete med tidningen Metro. Samarbetet erbjuder marknaden paketlösningar för tre områden; riks-, nöjes- samt detaljistområdet. Det sistnämnda sker även gemensamt med Svenska Dagbladet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies