Gå direkt till textinnehållet

SDs mediebolag utreds för grovt skattebrott

Det var efter att Sverigedemokraternas mediebolag Samtid & Framtid taxerade noll kronor i utgående moms och omsättning som skatteverket fattade misstankar. Nu utreds riksdagsledamoten Martin Kinnunen och en person till för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott, avslöjade TV4 Nyheterna i går.

När ekobrottsmyndigheten tittade närmare på mediebolaget visade det sig att de omsatt 3,6 miljoner kronor och att den utgående momsen var 900 000 kronor, enligt Expressen.

Martin Kinnunen, riksdagsledamot för SD, nekar till brott och väljer nu att ta en timeout. Han har inga planer på att avgå.

”När det kommer till mitt uppdrag i riksbanksfullmäktige har jag på eget initiativ beslutat att inte delta aktivt i arbetet under utredningens gång”, säger han till Expressen.

Annons Annons

Bakgrunden ska, enligt Expressen, vara att Erik Almqvist, då partiets ekonomisk-politiske talesman, efter "järnrörsskandalen" krävde flera miljoner i ersättning för att han tvingades avgå. De pengarna ska ha betalats ut från mediebolaget i stället för från partiet.

Ekobrottsenheten utreder nu Samtid & Framtid, där Kinnunen är firmatecknare och ende ordinarie styrelseledamot.

Fler avsnitt
Fler videos