FOTO: Tor Johnsson

Arg men konflikträdd

20 december, 2013

Ingen journalist, kanske med undantag för Jan Guillou, har granskats, ifrågasatts och varit med om så många mediestormar som Jan Josefsson.

Han pratar gärna om dem. Men allra helst pratar han om de avslöjanden som han och redaktionen stått för, oavsett om det varit i Striptease, radion eller Uppdrag granskning.

I jobbet är han sällan rädd för sin egen del, men han är rädd för att göra fel och skada människor. Rädslan finns i andra sammanhang. Han har gjort en klassisk klassresa, från Biskopsgårdens arbetarkvarter till att bli en av Sveriges mäktigaste journalister. I många år, kanske fortfarande, är skräcken att falla tillbaka ner, att tvingas bo i en etta på Vårväders­torget, utblottad och utan familj.

Barndomen i Biskopsgården präglades av mamman och hennes vilja och driv. Pappan var mer nöjd med tillvaron, men mamman ville att det skulle bli annorlunda och bättre. När Janne Josefsson kom in på Journalisthögskolan grät de båda två av glädje.

– Jag blir rörd när jag tänker på henne. Hon var så viktig, säger Janne Josefsson.

Nu när det närmar sig jul inser han att han förmodligen inte kommer att få vara med sin yngsta son Leon.

– Det blir hemskt. Jag har ett så stort behov av ett tryggt familjeliv, eftersom jobbet är så krävande.

Läs hela profilen i magasinet. Du kan prenumerera här.
 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Peter Tenglund mån, 2013-12-23 15:00

Janne J är förutom möjligen Ulf Nilsson (Expressen) och motorjournalisten Robert Collin den enda journalist som vågar utmana den politiskt korrekta kåren och säga sanningar som ingen annan törs. Snälla ändra dig aldrig.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies