Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Katrin Säfström

Tidningen Folkets chefredaktör Katrin Säfström har utsetts till ny tidningschef på Länstidningen i Södertälje. Hon efterträder Thelma Kimsjö som nu är tidningschef på VLT.

Katrin Säfström har arbetat på Folket i Eskilstuna sedan slutet av 1980-talet och har varit chefredaktör där sedan 2001.

Vad är du mest nöjd med under din tid som chefredaktör?

– Att tillsammans med personalen ha lyckats få en andratidning som Folket att överleva och att vi klarat av att upprätthålla den journalistiska kvaliteten. Det hade aldrig gått om inte alla brunnit för tidningen och jobbat ihop för att få tidningen att leva vidare.

Annons Annons

Hur väl känner du till Länstidningen?

– Jag bor i Strängnäs och är uppvuxen i Stockholm och passerar ofta Södertälje i samband med att jag besöker släktingar i Stockholm. Från Strängnäs åker jag ofta till Södertälje. LT har en väldigt ambitiös och kunnig redaktion som bedriver en seriös journalistik. Det är en anrik tidning som i år fyller 150 år. LT finns på en tuff tidningsmarknad nära Stockholm och en stor del av stadens befolkning består av invandrare. Det är en tuff upgift och en utmaning att göra en tidning som alla har behållning av.

Kommer du att genomföra några förändringar på LT?

– Jag har idéer, men jag kan inte ensam sätta prägel på tidningen. Sådant måste alltid ske i samarbete med medarbetarna som har bäst kunskaper om den egna tidningen och om Södertälje.

När tillträder du jobbet på LT?

– Det vet jag inte. Det är en fråga för koncernchefen och styrelsen. Vi är inne i en omorganisation och jag stannar kvar tills den är klar. Min uppsägningstid är sex månader.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos