UNT-chef kunde köpa Milleniumboken i kiosken

26 augusti, 2015

Fjärde boken i Millennium-serien skulle inte släppas förrän vid midnatt i natt. Men Uppsala Nya Tidning lyckades komma över ett exemplar redan på onsdagen, eftersom pressbyrån vid centralstationen missat de strikta försäljningsreglerna.

Det var i väntan på Uppsalapendeln på Stockholm centralstation som UNT:s kulturchef Kristina Lindquist besökte Pressbyrån, skriver tidningen.

På en hylla fanns David Lagercrantz nya bok, alltså den fjärde delen i Millennium-serien, trots att den inte får släppas världen över förrän vid midnatt natten till torsdag. 

”Den stod fullt synlig på en hylla i butiken. Det var inget snack alls om att den inte fick säljas nu” säger Kristina Lindquist till UNT.

Tidningen kontaktade senare Norstedts själva som inte hade en aning om fadäsen. 

”Det måste vara den mänskliga faktorn. Alla våra butiker har fått information om när försäljningsstarten ska ske”, säger Lennart Schultz, presskontakt på Pressbyrån till UNT.

Enligt Norstedts hann två exemplar säljas innan misstaget uppdagades. Varav det ena nu tillhör UNTs kulturchef. 

UNTs recensent Tim Andersson kunde därför liverecensera boken på UNT.se

 

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Bo Wänerberger ons, 2015-08-26 18:43
Det är kanske så man ska sälja kvällstidningar: "Ajabaja! Inget till salu förrän det blir kväll!"
Inlagt av Marre fre, 2015-08-28 11:27
Är det verkligen juste att hänga ut den Pressbyråanställde på detta sätt. Hade väl räckt att bara säga att "man kommit över ett exemplar". Det lär inte vara svårt för Pressbyrån att via kassaregister etc se vem som sålde boken. Lär väl inte vara så populärt hos arbetsgivaren. Borde inte den Pressbyråanställde skyddas precis som andra källor?

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies