TV6 visade våldsam film för tidigt på kvällen

9 oktober, 2023

GRN-fällning Viaplays kanal TV6 visade filmen Robin Hood redan kl 18.50. Eftersom filmen innehöll flera scener som kunde skrämma barn fäller Granskningsnämnden kanalen för att ha brustit mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft.

Actionäventyrsfilmen var en nyversion av Robin Hood och innehöll flera våldsamma bildscener som: en person fick sin hand avhuggen, en person blev skjuten med pil i huvudet och en person blev hängd.

Granskningsnämnden bedömer att dessa scener var av sådan karaktär att de uppenbart kunde verka skrämmande för barn. Programmet borde därför inte ha sänts före klockan 21. Sändningen stred därför mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies