Thord Eriksson slutar
på Dagens Samhälle

14 december, 2015

Dagens Samhälles reporter Thord Eriksson slutar på tidningen efter en uppgörelse med arbetsgivaren.

Som Journalisten tidigare har berättat blev Thord Eriksson avstängd från Dagens Samhälle två dagar efter att han i Journalisten uttalat sig kritiskt om tidningens chefredaktör och VD Mats Edman.

Kritiken framfördes efter att Journalisten berättat om allvarliga arbetsmiljöproblem på Dagens Samhälle vilka lett till att åtta journalister krävt Mats Edmans avgång, den lokala fackklubben upplösts och personalrepresentanterna i tidningens styrelse lämnat sina poster.

På torsdagen kom Thord Eriksson och arbetsgivaren överens om att gå skilda vägar.

– Det råder en brist på samsyn kring hur det redaktionella arbetet ska bedrivas, om jag uttrycker det diplomatiskt. Vi kom fram till att detta var den bästa lösningen, säger Thord Eriksson.

– Jag lämnar nu, men kommer även i fortsättningen att intresserat följa Sveriges Kommuner och Landstings agerande som medieägare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies