Gå direkt till textinnehållet

Tände eld på journalist i sändning

En 70-årig radiojournalist i Bolivia attackerades under direktsändning tidigare i veckan. Maskerade män tände eld på journalisten och flydde.

Attacken inträffade i måndags på radiostationen Radio Popular i Yacuiba i Bolivia. Ägaren och journalisten Fernando Vidal var i sändning när fyra män bröt sig in på stationen, hällde bensin på honom och tände på.

Enligt Fernando Vidals svärson Esteban Farfán, som arbetar som journalist på Radio Popular, lyckades man släcka elden med vatten. Vidal fördes till sjukhus och vårdas för andra gradens brännskador på ansiktet, armarna, benen och magen. En studiotekniker, 25-årige Karen Arce, vårdas också för brännskador.

Attacken utfördes när Vidal diskuterade smuggelgods med studiogästerna. Yacuiba ligger nära den argentinska gränsen, och har länge haft problem med kriminella element som forslar smuggelgods och kokain mellan länderna. Farfán uppger för Committee to Protect Journalists (CPJ) att Vidal, som varit aktiv i den lokala politiken, fått många hot riktade mot sig.

Annons Annons

CPJ fördömer händelsen och uppmanar bolivianska myndigheter att undersöka brottet. Polisen har gripit tre personer misstänkta för delaktighet i attacken.

Fler avsnitt
Fler videos