SvD-klubben: ”Ett
klokt beslut”

2 december, 2015

Journalistklubben på Svenska Dagbladet står helt bakom koncernledningens beslut att inte gå vidare med planerna på ett samgående med Mittmedia.  

– Vi är helt bekväma med beslutet och står bakom det, säger Thomas Berglund, ordförande i journalistklubben.

Vad innebär det konkret för SvDs del?

– Att vi går vidare som hittills. Budgeten för 2016 är lagd och ingen hänsyn är tagen till den här affären, utan den står på egna ben.

Berglund säger att klubben hela tiden känt att Schibsted sökt en bra lösning för SvD.

– Det här samgåendet hade varit spännande att se men det kändes också lite som ett vågspel. Jag tror det stämmer som de säger, att koncernerna var överens om att det inte skulle funka till slut.

– Jag tror det var ett klokt beslut helt enkelt.

Oro för ett nedläggningsbesked känner Thomas Berglund inte alls.

– Absolut inte. Det går bra för oss nu, och jag tror att ledningen fortfarande tror på idén att konsolidera. SvD skulle behöva ett eget ekosystem att utvecklas i. Tills vi hittar det är vi helt trygga i att fortsätta med Schibsted som ägare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies