Gå direkt till textinnehållet

SR publicerar framtidsstudie

"De flesta journalistutbildningar borde läggas ner eller göras om i grunden. De jobb som studenterna utbildas till finns inte längre". "Mobilen förändrar journalistiken mer än något annat. Om du är på plats är du en journalist".

Det säger några av de drygt hundra personer som har intervjuats i Sveriges Radios Framtidsutredning. Framtidsutredningen startades 2009 och till grund för utredningen ligger bland annat hundra intervjuer, samtal med samarbetspartners, genomgångar av forskning och publikundersökningar samt material som har tagits fram av arbetsgrupper inom Sveriges Radio.

– Under våren 2011 kommer villkoren för Public Service att bestämmas för lång tid framöver. Detta sker i en omvälvande period för hela mediesamhället. Därför har vi genomfört en framtidsutredning som ett första led i en långsiktig utveckling för hela Sveriges Radio, säger Mats Svegfors, VD för Sveriges Radio.

De kommande veckorna kommer SR att lägga ut utredningsmaterialet på sin hemsida och man hoppas få synpunkter från lyssnare, läsare, tittare om framtidens medier.

Annons Annons

Framtidsutredningen:

Fler avsnitt
Fler videos