Gå direkt till textinnehållet

SR på sparlåga 2005

Budgeten fördelas på samma sätt som i år. Och uppsägningar kan bli aktuella på alla avdelningar. Det var SR-chefen Peter Örns besked till de anställda inför 2005.

Budgeten fördelas på samma sätt som i år. Och uppsägningar kan bli aktuella på alla avdelningar. Det var SR-chefen Peter Örns besked till de anställda inför 2005.

Riksdagens beslutade uppräkning med 2 procent per år räcker inte till att driva verksamheten. Det gör att SR lider av ett konstant besparingsbehov. Nu har VDn för Sveriges Radio, Peter Örn, gjort klart för SR-medarbetarna vad man kan vänta sig av 2005, och hur resurserna kommer att fördelas:

P1, P2, P3, Ekot, SR International och de flesta redaktionerna i Radiohuset får 621 miljoner.

SR Lokalt/riks, det vill säga lokalkanalerna, P4 Riks, Sameradion, Sisuradio och Nya Medier får 681 miljoner.

723 miljoner går till de företagsgemensamma enheterna (administration, personal, VD och utveckling) och i detta belopp ingår 300 miljoner för sändnings och distribution samt 80 miljoner till datadrift och 85 miljoner till lokalkostnader.

Berwaldhallen med Sveriges Radios symfoniorkester och radiokören får 81 miljoner och de dotterbolag Radiotjänst i Kiruna och SRF (arkiv, fastigheter, växel) som ägs gemensamt med SVT och UR, får 96 miljoner.

Peter Örn klargör att det inte är önskvärt att minska på utomståendes medverkan, på grund av det han kallar kvalitets- och mångfaldsskäl. Han skriver också i ett mejl till medarbetarna att bemanningsplanerna ska vara klara i slutet av oktober och då kan omplaceringsutredningar vara ett centralt verktyg. Dessutom startas projektet SR 2010 som ska utröna hur SR bäst ska använda sina resurser i framtiden.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Profilen

”Jag kan ingenting om robotar och missiler, men jag kan kultur”

För Edgar Mannheimer är det kulturen och historien som ger bäst förståelse för konflikterna i Mellanöstern.
Fler profiler
Annons

Senaste numret