”Situationen är allvarlig”

3 mars, 2016

FOTO: Carl-Johan Söder/SVT Bråket på SVT Göteborg (UPPDATERAD) Efter beskedet att facket ska agera mot företaget. Nu medger SVT-chefen Heléne Sahlin (bilden) att situationen är allvarlig på redaktionen.

Journalisten har varit i kontakt med Heléne Sahlin, HR-chef på SVT. Hon vill inte prata i telefon eftersom hon sitter upptagen i möten men går med på en mejlintervju.

Kan Ylva m Andersson komma tillbaka efter det här, uppenbart är missnöjet kring hela den här affären – och hur den skötts stor bland medarbetarna?

– Jag kan inte kommentera detta just nu.

Det vittnas om en utbredd oro bland medarbetarna på SVT Göteborg. Hur ska ni komma till bukt med det?

– Robert Olsson som programdirektör och Ragnhild Vestman Fjällhed har under en sex-månaders period ansvar för Allmän-TV i Göteborg. De driver verksamheten samt ansvarar för arbetsmiljön för medarbetare och chefer.

Som HR-chef är du ändå ansvarig - vilka åtgärder vidtar ni för att det här ska kunna bli bra?

– Situationen är allvarlig och medarbetare och chefer kan ha behov av att få bearbeta situationen med någon. HR har på plats i Göteborg erbjudit stöd via vår företagshälsovård. Respektive chefer lyssnar och fångar upp signaler om ytterligare stöd behövs. I övrigt finns HR-stöd på plats.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln citerade vi GT som skrev att Journalistförbundet skulle stämma SVT. Där är man inte ännu. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar
Bråket på SVT Göteborg

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies