Schibsted startar e-boksajt

25 oktober, 2012

Schibsted Sverige går samman med Piratförlaget och De oberoende, som är en grupp oberoende bokförlag, och startar en e-boksajt. Syftet är att höja intresset för e-boken hos allmänheten och att "ta en ledande position på en växande marknad för digitala böcker".

"Vi kommer att göra e-böcker tillgängliga för en bred allmänhet på ett enkelt och billigt sätt", säger Steffen Gausemel Backe, tillförordnad VD för e-boksprojektet, i ett pressmeddelande.

Förutom svenska e-böcker och ljudböcker ska också engelska e-böcker finnas tillgängliga på sajten.

"Sverige ligger mycket väl till för att ta steget över till digital läsning", säger Robert Johnsson från förlagsgruppen De oberoende, som består av bokförlagen Alfabeta, Atlantis, Atlas, Brombergs, Ersatz, Historiska Media, Leopard, Lind & Co, Ordfront och Weyler förlag.

Tanken är att e-boksajten ska lanseras innan julhandeln kommer igång på allvar.

"Ägarkonstellationen bakom satsningen är unik och förenar djupa kunskaper från bokbranschen med Schibsteds stora genomslag på nätet", säger Mats Eriksson, VD för Schibstedt Tillväxtmedier, i pressmeddelandet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies