FOTO: Klas Granström

Regimen i Marocko anklagar grävreportrar för våldtäkt: ”Just nu sitter fyra i fängelse”

28 september, 2022

Journalistenpodden I Journalistenpodden #96 pratar Helena Giertta med författaren och debattören Kurdo Baksi om pressfriheten i lite mindre omskrivna länder som Marocko.

Där har regimen börjat anklaga grävreportrar för olika typer av sexbrott som våldtäkt, för att stoppa rapporteringen. ”Just nu sitter fyra journalister i fängelse, de brukar sitta 20 månader för att sen komma ut”, berättar Kurdo Baksi.

När man pratar om de sämsta pressfrihetsländerna handlar det ofta om Kina, Ryssland eller Turkiet. I det här avsnittet av podden får vi en inblick i situation för journalister i bland annat Marocko och Vietnam. 

Journalistenpodden finns också där poddar finns. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies