Olle Stenholm-priset till P1 Medierna

16 februari, 2011

MartinP1 Medierna redaktion får 2011 års Olle Stenholm-pris för pressetik och debatt.

- Jätteroligt och en bekräftelse om att vi lyckats nå en bra bit under våra fyra år. Men nu kan det också vara dags att ta ett steg tillbaka och utvärdera oss själva, säger Martin Wicklin, redaktör på P1 Medierna.

 

Bilden: Martin Wicklin, P1 Medierna

Juryn motiverade sitt val av pristagare med dessa ord:

"För att de vecka efter vecka lyckas hålla en hög nivå på granskningen av dagsaktuella frågor i medievärlden. En orädd journalistik som aldrig blir för intern utan når allmänheten."

Enligt Martin Wicklin, redaktör på P1 Medierna, är motiveringen glädjande, eftersom den uttrycker precis vad redaktionen vill göra med programmet:

- När programmet startade för fyra år sedan kändes det som en stor uppförsbacke, med mycket kritik och oro om att sådant material skulle läggas ut utanför Radiohuset. Det känns också som en stor ära att få det eftersom vi verkligen ser upp till Olle Stenholm, säger Martin Wicklin, redaktör på P1 Medierna.

Vilka planer har ni för att utveckla programmet framöver?

- Vi gör programmet väldigt mycket utifrån vad vi själva tycker är intressant, vad som berör oss. Men det händer så mycket i medielandskapet så vi funderar på att ta ett kliv bakåt och utvärdera om det finns mönster i vad vi följer upp.

Medier är rätt sexigt och det framgår inte riktigt i P1 Medierna. Är det något att jobba på?

- Ja, det är det kanske. Medierna är egentligen ett lustfyllt område och det kanske vi kunde bjuda på mer.

I juryn för Olle Stenholm-priset sitter Stig Fredrikson, Maja Aase, Josef El Mahdi och Sara Stenholm.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies