Norsk fackpress kritiserar Lärarförbundet

12 februari, 2018

Krisen på Lärarförbundets tidningar Norska Fagpressen, som organiserar över 200 norska tidningar, uppmanar svenska Lärarförbundet att tänka om kring sina tidningar.

Tidigare har journalisterna på Utdanning, det norska lärarfackets medlemstidning, kritiserat det svenska Lärarförbundets planer för tidningsverksamheten.

Nu gör organisationen Fagpress, som samlar 210 titlar inom norsk fackpress, samma sak. I ett brev till Lärarförbundet uppmanar ordförande Erik Nord och VD Per Brikt Olsen förbundet att revidera planerna på att samordna journalistik och kommunikation.

”Journalistik måste vara fri och får inte dikteras av administrationen. Då är det inte längre journalistik, utan informationsarbete”, skriver Fagpress, och betonar vilken viktig roll den norska – och självständiga gentemot ägaren – fackförbundstidningen Utdanning spelar för att föra upp frågor om skola och utbildning på dagordningen.

Krisen på Lärarförbundets tidningar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies