”Mediestödsystemet kraschar – början till slutet för 30 tidningar”

8 september, 2023

DEBATT Staten har tappat fotfästet, ingen vet vad som gäller för mediestödet efter årsskiftet. Och det är lika bra, menar Robert Rosén, konsult och tidigare chefredaktör.

Robert Rosén, tidigare mångårig chefredaktör för Gefle Dagblad, skriver i en debattartikel på Journalisten.se att det nya mediestödet och osäkerheten kring vilka regler som kommer gälla från årsskiftet innebär ”början till slutet för kanske 20, 30 eller ännu fler dagstidningar”.

Som mångårig kritiker av presstödet gråter Rosén inte för det:

”Tidningar måste klara sig själva, de ska inte vara beroende av statens pengar. Betänk att SD kan få ännu mer inflytande. Stödet är dessutom kontraproduktivt.

Vem vet vilka innovationer tidningar kommit på både journalistiskt och ekonomiskt om de hade fått klara sig själva utan att ägna så mycket kraft åt presstödet?

Snart tycks många av dem få chansen att bli mer innovativa än hittills, i förlängningen kanske alla.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies