Gå direkt till textinnehållet

MBL om Örn klart på onsdag

MBL-förhandlingarna om Peter Örn som ny VD ajournerades strax före lunch i dag. På onsdag eftermiddag återupptas de. Men redan har flera fack sagt ja till Örn.

MBL-förhandlingarna mellan Journalistklubben och Sveriges Radio om Peter Örn som ny VD ajournerades strax före lunch i dag. På onsdag eftermiddag återupptas de. Men redan har flera fack sagt ja till Örn.

Klockan 11 på måndagsförmiddagen informerades journalistklubben på Sveriges Radio om att Sveriges Radios styrelse tagit beslutet att förorda Peter Örn som ny VD.

– Hanteringen har varit korrekt, även om vi hade hoppats att få vara med tidigare i rekryteringsproceduren, kommenterar Ola Gäverth, en av två förhandlare för Journalistklubbens räkning.

Vid sittande bord gav både Teaterförbundet och SACO klartecken till Örn som VD. SIF-klubben väntas lämna sitt besked på tisdag, medan journalistklubben först på onsdag lämnar sitt besked.

– Vi kallar till sektionskonferens per telefon i morgon tisdag och sedan på nytt på onsdag. Därefter har vi klubbstyrelsemöte och sedan sätter vi oss i MBL på nytt, säger Ola Gäverth.

Han vill inte kommentera Peter Örns namn för tillfället, men tycker att det är bra att beslutet kommit redan nu.

– Det är viktigt att vi får en VD.

Fler avsnitt
Fler videos