Gå direkt till textinnehållet

Koncerner delar lokalnyheter med varandra

Hall Media, Mittmedia, Sörmlands Media och VK Media har börjat dela sitt digitala innehåll under namnet Sveriges lokalnyheter.

I juni i år blev det officiellt att Hall Media (tidigare Hallpressen), Mittmedia, Sörmlands Media och VK Media bildar ett nätverk för betald lokaljournalistik på sina nyhetssajter – och appar. I dag går startskottet under namnet “Sveriges lokalnyheter”, skriver Mittmedia i ett pressmeddelande. 

Tillsammans erbjuder de fyra mediekoncernerna närmare 40 nyhetssajter och appar. Med samarbetet får alla aktörers kunder tillgång till allt digitalt innehåll på sajterna och i apparna som ingår i nätverket, utan extra kostnad.

”Den absolut största anledningen till att det här samarbetet är något att vara riktigt stolt över, är att det verkligen gör skillnad för våra läsare. De får lite mer lokaljournalistik och lite mer för pengarna. Hos oss på Hall Media har vi sedan tidigare delat vårt Premiuminnehåll på våra tio nyhetssajter fritt för våra egna prenumeranter. Att nu kunna bjuda på ett trettiotal till känns mycket bra och något både läsare och lokaljournalistiken förtjänar”, säger Ulrika Josefsson, marknads- och upplagechef på Hall Media.

Förutom det utökade kunderbjudandet kommer nätverket att dela affärsmässiga och tekniska kunskaper med varandra.

Fler videos
Fler avsnitt