Gå direkt till textinnehållet

Bonnier och Gota knyts närmare varandra

Gota Media och Bonnier News Local fördjupar sitt samarbete och bildar en gemensam organisation för redaktionell utveckling.

Sedan två år tillbaka har tidningskoncernerna Gota Media och Bonnier News Local ett korsvist ägande i varandra. Syftet med samarbetet är att trygga en långsiktig lokal tidningsutgivning, accelerera den digitala transformationen och skapa synergieffekter för att kunna investera i journalistik.

Bonnier News Local och Gota Media delar numera plattformar, och nyligen blev Gota Media en del av Bonnier News bundlade prenumerationspaket +Allt.

För 50 kronor mer per månad än vad en digital prenumeration på exempelvis Barometern kostar får prenumeranterna också digital tillgång till DN, Expressen, Privata Affärer, Bonniers lokaltidningar och magasin.

Nu bildar koncernerna också en gemensam organisation för redaktionell utveckling, skriver företagen i ett pressmeddelande. Den kommer att bestå av medarbetare från både Bonnier News Local och Gota Media. Arbetet ska ledas av Anna-Clara Welander, chef för redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

Fler avsnitt
Fler videos