Gå direkt till textinnehållet

Knutbyintervju i TV4 klandras

Mediernas Etiknämnd klandrar TV4 för en intervju där en anhörig till en ledare inom Knutbysekten påstods ha misshandlat intervjupersonen som barn.

I oktober förra året intervjuades en person som kommit ut med en bok om sin uppväxt i Knutbysekten av Malou von Sivers i TV4s program Malou Efter Tio.

Under intervjun uppgav författaren att hon blivit ”behandlad som tjänstefolk” och blivit slagen av ett annat barn, en av sektledarnas dotter, som anmälde programmet till Medieombudsmannen (MO) och menade att hon framställts som en ”genomrutten person” under intervjun.

MO anser att även om anmälaren inte namngavs under intervjun kan det antas att det finns en relativt stor krets som har kännedom om vem ledarens dotter är. Ledaren namngavs under intervjun.

Annons Annons

MO konstaterar att anmälaren framställdes på ett mycket negativt sätt och anser att det inte funnits något tillräckligt starkt intresse som motiverar intrånget i anmälarens privatliv. Mediernas Etiknämnd delar MOs bedömning och klandrar TV4 för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Fler avsnitt
Fler videos