Klandras för att ha
kallat rektor för lögnare

13 oktober, 2016

MEN-beslut Motala & Vadstena Tidning klandras av PON för att i en rubrik ha påstått att en rektor ljugit.  

Den 25 december 2015 publicerade Motala & Vadstena Tidning en artikel om att två kommuner planerade att samordna undervisningen av elever med särskilda behov.

En rektor uppgav att det fanns radon och mögel i lokalerna. I artikeln intervjuas en fastighetsförvaltare som påstod att det inte fanns några radonproblem. I rubriken stod det att rektorn ljög om mögel, senare ändrades rubriken till ”Lämnade felaktiga uppgifter”.

Artiklarna anmäldes till Allmänhetens pressombudsman, PO, av rektorn eftersom han ansåg att han hängts ut som lögnare och att det skadat hans förtroende som rektor och tjänsteman.

Även om Motala & Vadstena Tidning korrigerade rubriken, har ändå den ursprungliga formuleringen inneburit en skada för anmälaren, tycker PO, som skriver att det är en medveten handling att ljuga.

PON har samma uppfattning och anser att Motala & Vadstena Tidning ska klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed.

MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies