Gå direkt till textinnehållet

Journalist mördad i Honduras

Journalisten Luis Alonzo Almendares, Honduras, avled på sjukhus ett dygn efter att ha blivit skjuten av okända personer på en motorcykel.

Frilansjournalisten Luis Alonzo Almendares sköts med tre skott av två individer på en motorcykel i staden Comayagua, Honduras, i söndags kväll lokal tid. Han fördes till sjukhus i Tegucigalpa där han avled av sina skador ett dygn senare. Det rapporterar bland andra CNN.

Strax efter attacken sände han live på Facebook. I den korta filmsekvensen hör man Almendares säga att han blivit skjuten och ber förbipasserande om hjälp.

Luis Alonzo Almendares publicerade lokala nyheter på Facebooksidan La Voz de los Camayaguenses som hade 40 000 följare. Han rapporterade återkommande om misstänkt korruption i Comayagua.

Annons Annons

Enligt Committee to Protect Journalists finns misstankar om att mordet kan ha koppling till en video som Almendares publicerade på Facebook den 23 september. Videon uppges visa ett mord utfört av en person som kör en polisbil. 

Luis Alonzo Almendares är den tredje journalisten som mördats i Honduras i år. Den 1 juli sköts två journalister ihjäl: German Vallecillo Jr. och Jorge Posas, som arbetade för den lokala tv-kanalen Canal 45, rapporterade AP.

Fler avsnitt
Fler videos