Gå direkt till textinnehållet

Jens Krey ny ombudsman hos Journalistförbundet – lämnar FS

Det blir en tom stol i Journalistförbundets styrelse fram till 2025. Detta eftersom FS-ledamoten Jens Krey tar steget över till att bli anställd ombudsman i fackförbundet. 

Journalistförbundet har sökt en ny ombudsman – och nu står det klart att Jens Krey, för närvarande nyhetschef på Läkartidningen, tar rollen. 

– Jag har saknat det medlemsnära fackliga arbetet och när möjligheten dök upp så sökte jag jobbet, säger han i en kommentar till Journalisten. 

Jens Krey sitter sedan kongressen 2018 i Journalistförbundets förbundsstyrelse, och blev omvald vid kongressen 2021. Han är även ledamot i den styrelse som leder bolaget som ger ut tidningarna Journalisten och Finansliv. Han kommer i samband med att han blir ombudsman avsäga sig alla förtroendeuppdrag för Journalistförbundet. 

Annons Annons

Det finns inget sätt att ersätta personer som lämnat förbundsstyrelsen i förtid, uppger Journalistförbundets kommunikationschef Petteri Flanagan Karttunen. Det innebär att förbundsstyrelsen fram till kongressen 2025 kommer att bestå av elva istället för tolv personer. 

Steget till att bli ombudsman betyder även att Jens Krey lämnar rollen som journalist.

– Det känns givetvis vemodigt. Samtidigt har jag tidigare lämnat sjuksköterskeyrket, som jag också älskade. Som många andra drivs jag av nyfikenhet och lusten att prova nya saker. 

Han tillträder tjänsten den 20 november. 

Fler avsnitt
Fler videos