Gå direkt till textinnehållet

Ikarospriset återuppstår

Public service-klubben vid SR, SVT och UR återuppstår - och med klubben även Ikarospriset, som inte delats ut på några år.

Public service-klubben är en förening som drivs av anställda vid de tre public service-bolagen. Förutom att dela ut Ikarospriset, som går till ett program eller en redaktion som utmärkt sig, anordnar public service-klubben debatter om olika ämnen som berör public service.

Föreningen har legat nere i ett par år, men nu har en ny styrelse tillträtt. Nina Löfgren på SVT Nyheter är ordförande.

– Klubben är ett forum för oss som jobbar inom de tre public service-bolagen. Vi tar upp alla sorters frågor som kan vara av intresse och ska i någon mån försvara public services värden. Det kan handla om allt från arbetsvillkor, innehålls- och kvalitetsfrågor till form. Vi vill också hålla oss aktuella – dyker det upp någon fråga som debatteras i andra medier ska vi försöka hänga på, säger hon.

– Det är viktigt att vi kan ta upp frågor som är aktuella på en arbetsplats och få stöd och hjälp av varandra, och skapa en gemenskap mellan bolagen. Vi har mycket att ge varandra, säger Nina Löfgren.

Debatterna har tidigare hållits i Radiohusets entré och varit öppna för alla. Vårens första debatt arrangeras i juni och ska handla om mångfald/enfald inom public service.

Nästa Ikarospris kommer att delas ut våren 2012 och belöna journalistik som sänts under 2011. Vem som helst kan nominera till priset genom att kontakta public service-klubben.

Fler avsnitt
Fler videos