Ulrika Hyllert och Tomas Backlund. FOTO: Tor Johnsson

Hyllert och Backlund föreslås leda förbundet

29 september, 2021

Journalistkongressen 2021 Valberedningen föreslår att kongressen väljer Ulrika Hyllert till ordförande och Tomas Backlund till vice ordförande i Journalistförbundet. I förslaget finns ledamöter som inte tidigare varit nominerade.

Den 7 oktober väljer Journalistkongressen ny styrelse i Journalistförbundet för den kommande kongressperioden fram till våren 2025. Valberedningen har nu lämnat sitt förslag till kongressen. Sittande presidium föreslås sitta kvar med Ulrika Hyllert som ordförande och Tomas Backlund som vice ordförande.

Två av ledamöterna i valberedningens förslag var inte nominerade när nomineringstiden löpte ut den 5 september, och har alltså nominerats av valberedningen: Zenaida Hadzimahovic (Corren), samt Noa Söderberg (Flamman).
 

Fakta

Valberedningens förslag till styrelse i Journalistförbundet

Ordförande: Ulrika Hyllert, 44 år, ordförande i Journalistförbundet, Sveriges Radio, Stockholm. (Nyval som kongressvald.)

Vice ordförande: Tomas Backlund, 45 år, vice ordförande i Journalistförbundet, Östersunds-Posten, Bonnier News Local, Östersund. (Nyval som kongressvald.)

Ledamot: Zenaida Hadzimahovic, 58 år, reporter Östgöta Correspondenten, Norrköpings Tidningars Media AB, Linköping. (Nyval)

Ledamot: Anna Herdenstam, 55 år, programledare Expressen, Bonnier News, Stockholm. (Nyval.)

Ledamot: Ann Johansson, 60 år, webbredaktör TV4, Stockholm. (Omval.)

Ledamot: Gunilla Kracht, 60 år, frilans, Malmö. (Nyval.)

Ledamot: Jens Krey, 44 år, teamledare Dagens Medicin, Bonnier Business Media, Stockholm. (Omval.)

Ledamot: Gert Lundstedt, 63 år, frilans, Stockholm. (Omval.)

Ledamot: Gabriella Mohoff, 48 år, reporter Göteborgs-Posten, Stampen Media, Göteborg. (Omval.)

Ledamot: Hanna Nyberg, 41 år, reporter SVT Nyheter Väst, Göteborg. (Omval.)

Ledamot: Noa Söderberg, 26 år, vikarierande reporter, Flamman, Stockholm. (Nyval.)

Ledamot: Erika Wiman Snäll, 48 år, lokalredaktör Barometern-OT (Gota Media), Högsby. (Nyval.)

Till ordinarie revisorer föreslår valberedningen omval av Hans Zillén (SR, Malmö) och nyval av Bertholof Brännström (frilans, Umeå). Till revisorssuppleanter föreslås nyval av Anna Bubenko (SR, Malmö) och Anna Fantenberg (Norrbottens-Kuriren, Luleå).

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistkongressen 2021

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies