Gå direkt till textinnehållet

Hyllert: ”Allt stöd till alla som skrivit under uppropet”

Journalistförbundet välkomnar uppropet mot rasism på Sveriges Radio. Förbundsordförande Ulrika Hyllert delar uppropets bild av situationen på Sveriges Radio, där hon tidigare har varit klubbordförande.

Uppropet mot rasism på Sveriges Radio väcker reaktioner. I ett uttalande i dag uppger Journalistförbundet att man ser ytterst allvarligt på att kollegor känner sig särbehandlade och osynliggjorda på grund av sitt ursprung.

– Allt stöd till initiativtagarna och alla som skrivit under uppropet på Sveriges Radio. Internt har det ständigt pågått diskussioner. Jag är djupt imponerad över att några nu är modiga och väljer att prata öppet, säger Ulrika Hyllert.

– Jag uppmanar alla kollegor att stötta, visa solidaritet och ställa upp som allierade. Är du vit krävs nästan alltid en ordentlig självrannsakan, att du läser på och tar det här på allvar, på riktigt. Jag förväntar mig att alla som idag inte utsätts för rasism lyssnar och tar till sig.

Annons Annons

Stöder Journalistförbundet uppropet?
– Vi har inte tagit ställning till den frågan. Däremot delar jag deras bild i väldigt mycket av det som de skriver. De här problemen som de tar upp är verkligen inga nyheter. Den här diskussionen har pågått länge. Att några personer har gått ihop och formulerat det är väldigt välkommet, säger Ulrika Hyllert.

Fler avsnitt
Fler videos