Gå direkt till textinnehållet

Hänt Extra fälls för artikel om Niclas Wahlgren

Artisten Niclas Wahlgren anmälde Hänt Extra till Pressombudsmannen (PO) för att tidningen publicerat en artikel om hans skilsmässa, som han ansåg kränkande. Nu fälls Hänt Extra av Pressens opinionsnämnd för publiceringen.

Hänt Extra publicerade på omslaget och på insidan rubriken ”Hemligheten bakom skilsmässan! Niclas kärleksäventyr med en annan kvinna!" i samband med att han och hans hustru Laila Bagge skilt sig. I artikeln citerades en anonym källa som bland annat uttalade sig om parets äktenskap.

Niclas Wahlgren anförde bland annat till PO att artikeln innehöll spekulationer om hans känsloliv och ansåg att den var nedsättande och djupt kränkande.

I sin bedömning skriver PO att Niclas Wahlgren är en offentlig person men att han inte är ”en samhällsbärare, till exempel folkvald politiker av vilken vi har ett ansvar att utkräva”. Och att även om någon själv väljer att söka medial uppmärksamhet, och får vara beredd på att bli uppmärksammad även i negativa sammanhang, så finns ”en gräns för vad en person med Niclas Wahlgrens roll ska behöva stå ut med vad det gäller publicitet kring integritetskänsliga frågor”.

Annons Annons

Hänt Extra hävdar bland annat att Niclas Wahlgren är mycket självutlämnande i sociala medier och att den hämtat mycket av rapporteringen från hans blogg och Instagramkonto. Han har inte velat kommentera uppgifterna när tidningen sökt honom.

Pressens opinionsnämnd (PON) instämmer i POs bedömning att rubriken är ett otillbörligt intrång i anmälarens privatliv. Tidningen har också använt nedsättande ord som skjuter in sig på Niclas Wahlgrens personegenskaper och som är svåra att försvara sig emot, anser PON. Det bör heller inte ses som en belastning för honom att han valt att inte kommentera påståendena. Hänt Extra klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed.  

Fler avsnitt
Fler videos