Gå direkt till textinnehållet

Fredrik Virtanen till attack mot Karin Pettersson

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson petar Fredrik Virtanen som rasar mot beslutet.

I en ledarartikel i Aftonbladet på söndagen meddelade Karin Pettersson att Fredrik Virtanen, som anklagats för sexuella övergrepp, inte längre kan medverka som krönikör på ledarsidan. På Twitter uppgav Karin Pettersson att hon lämnat beskedet till Fredrik Virtanen innan artikeln publicerades.

I artikeln skriver Pettersson att de uppgifter om sextrakasserier och övergrepp som publicerats i Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter varit okända för henne, och att de är uppgifter som hon ”inte kan bortse ifrån.” Hon väljer att föregå den internutredning som pågår på Aftonbladet.

”Ledarsidan är tidningens röst. Det är en väldigt speciell roll att skriva här. Oavsett vad utredningen kommer fram till, så är min bedömning att Fredrik Virtanen inte längre kan medverka på Aftonbladets ledarsida”, skriver Karin Pettersson.

Annons Annons

Fredrik Virtanen har via bland andra TT och SVT Nyheter kommenterat beslutet via mejl. Han skriver att det kommer som en stor överraskning för honom att ”Karin Pettersson godkänner det publicistiska haveriet, ’oavsett vad utredningen kommer fram till’ om vad som skulle ha hänt för 10-15 år sedan.”

Han går också attack mot Karin Pettersson, som han menar har ”degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden.”

Fredrik Virtanen är anställd på Aftonbladet och har en tjänst som kultur- och nöjesjournalist. De senaste sex åren har han medverkat på ledarsidan som krönikör.

Fler avsnitt
Fler videos