Gå direkt till textinnehållet

Fotograf skadad vid fotbollsderby

”Vid gårdagens derby mellan Djurgården och AIK utsattes våra medarbetare för allvarlig fara. Ett föremål, en så kallad banger, kastades in från läktaren där Djurgården-klacken stod." Så börjar ett brev som Aftonbladet och TT skrivit till Djurgårdens fotboll efter onsdagskvällen Stockholmsderby.

Journalisten har tagit del av brevet som Sofia Olsson Olsén, publisher Aftonbladet och Jonas Eriksson, VD och chefredaktör TT Nyhetsbyrån skrivit till Djurgården Fotboll.

Det var under onsdagens derby mot AIK på Tele 2 Arena som en så kallad banger kastats från ståplatsläktaren där DIF-klacken stod.

”Föremålet landade alldeles intill Aftonbladets fotograf. Även TTs fotograf på plats träffades av splitter i ansiktet och fick hjälp av sjukvårdspersonal. Händelsen är i dag polisanmäld av Aftonbladet och TT", skriver de.

Enligt Aftonbladets och TTs personal på plats agerade inte DIFs säkerhetsorganisation efter händelsen.

”Gårdagens incident är inte den första i sitt slag. Vi ser mycket allvarligt på att säkerhetsbristerna är så graverande och kräver att Djurgården och Fotbollförbundet omedelbart agerar för att åstadkomma en säker arbetsmiljö för våra medarbetare," skriver de i brevet.

Redaktionerna föreslår också ett möte där man diskuterar förbättringar av säkerheten.

– Jag känner till brevet och håller på att informera mig om exakt vad som har hänt. Jag har svarat Aftonbladet och TT att vi kan ses så fort de kan. Vi vill diskutera både det inträffade och vad vi kan göra i framtiden för att det inte ska hända igen, säger Henrik Berggren, ordförande i Djurgården Fotboll.

Fler avsnitt
Fler videos