Försiktig optimism efter Zenawis öppning

9 februari, 2012

SCHIBBYE / PERSSON En öppning - men man ska inte dra några förhastade slutsatser. Det säger Fredric Alm på Kontinent om gårdagens uttalande från Etiopiens premiärminister.

Den etiopiska regeringen kan överväga en benådning om svenskarna medger skuld och ber om ursäkt, rapporterar Dagens Nyheter i dag och citerar premiärministern Meles Zenawi.

Fredric Alm är en av dem som driver bildbyrån Kontinent och är kollega till Johan Persson. Han ser Meles Zenawis uttalande som en positiv öppning.

- Självklart är det positivt att han nu öppnar upp för en diskussion. Men man ska inte dra förhastade slutsatser av det, det är ganska lång väg kvar tror jag. Det kommer inte att innebära att de kommer ut om ett par veckor, säger Fredric Alm.

Samtidigt som Zenawi alltså sa att en benådning kan komma att övervägas jämförde han enligt Reuters fängslandet av svenskarna med de gripna brittiska journalisterna i avlyssningsskandalen.

"Om telefonavslyssning är tillräckligt brottsligt för att dras inför rätta, vad är då inte att hjälpa en terrorgrupp och ta sig in i ett land illegalt", sade Zenawi enligt Reuters, och upprepade att svenskarna brutit mot etiopisk lag.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
SCHIBBYE / PERSSON

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies